skip to Main Content
+34 945 187 012 I 010134aa@hezkuntza.net I

Dietetika

Pertsonei eta/edo kolektiboei egokitutako dietak egitea eta giza elikaduraren kalitatea kontrolatzea, haien elikadura-portaerak eta nutrizio-beharrak aztertuta; herritarren elikadura-ohiturak hobetuko dituzten hezkuntza-jarduerak programatzea eta aplikatzea, dagokion gainbegiradapean.

ZER EGIN ETA IKASI BEHAR DUT?

  • Dietetika-kabinete bat antolatu eta kudeatzea
  • Dietak prestatzea eta gainbegiratzea, nutrizio-beharren edo patologia espezifikoaren arabera
  • Elikagaien osaera kontrolatzea eta gainbegiratzea
  • Giza kontsumorako elikagaien kontserbazioa, manipulazioa eta eraldaketa gainbegiratzea
  • Pertsonen eta komunitatearen osasuna sustatzea elikadura-hezkuntzaren bidez

Moduluak

Lanbide-moduluaIraupena
Esleitutako lan-eremua antolatzea eta kudeatzea80 ordu
Elikadura orekatua250 ordu
Elikagaien kontrola145 ordu
Fisiopatologia Dietetikari aplikatua250 ordu
Harremanak lan-ingurunean60 ordu

Lanbide-moduluaIraupena
Dietoterapia209 ordu
Mikrobiologia eta elikagaien higienea145 ordu
Osasun hezkuntza eta osasunaren sustapena125 ordu
Kalitatea eta etengabeko hobekuntza40 ordu
Lanbide prestakuntza eta orientabidea60 ordu
Lantokiko prestakuntza336 ordu

Sartzeko Baldintzak

1. Honako titulu hauetakoren bat izatea:

  • LHko erdi-mailako teknikaria edo arte plastikoetako eta diseinuko teknikaria.
  • Batxilergoko titulua.
  • LHko goi-mailako teknikariaren titulua edo unibertsitate-gradua.

2. Honako hauek gainditu izana:

  • Zikloan txertatutako C gradua.
  • Prestakuntza-ikastaro ofiziala.
  • Sarrera-proba.

3 kasu hauetan gutxieneko adina frogen urtean 19 urte beteta izatea da.

Irteera Profesionalak

  • Dietetikako eta nutrizioko teknikaria
  • Dietista
  • Catering-enpresetako elikadura-arduraduna
  • Elikadura-aholkularia
  • Osasun-hezitzailea
  • Elikagaien higieneko teknikaria
  • Lehen mailako arreta, ostalaritzaren, jatetxeen eta elikagaien industrien sektoreetan

Irudi galeria

Dietetika
Dietetika

Egutegia

Egutegia deskargatu dezakezu esteka honen bidez:

Informazio gehiago

Informazio gehiago nahi izanez gero,
bete hurrengo formularioa.

Back To Top
Loading